Wednesday, April 18, 2012

Kek Coklat Moist



                 

Bahan
  • 2 1/2 cawan tepung 
  • 1 cawan koko van houten
  • 1 1/2 camb nescafe 
  • 1 camt ovalett (caake stabilizer)
  • 1 camt esen vanilla
  • 1 buku butter (i suggest farmcows)
  • 1 3/4 cawan gula
  • 6 telur (2 darinya buang putih)
  • 1 1/2 cawan air (boleh tambah susu cair juga tapi jgn lbh dr sukatan ni)


Cara

  • pukul gula dan butter hingga kembang
  • masuk telur sebiji sebiji (i tengok kat martha stewart)
  • ayak tepung, koko dan nescafe
  • masuk semua bahan ayak ni dlm adunan
  • campur air kacau lagi (jgn lama sgt) , bakar 45 mins @ 150 celcius


*** topping

boleh pakai hersheys je
         atau
panaskan 1 cawan minyak masak, masuk susu pekat secukupnya bersama serbuk koko dan kacau hingga pekat


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...