Bahan
- 2 1/2 cawan tepung
- 1 cawan koko van houten
- 1 1/2 camb nescafe
- 1 camt ovalett (caake stabilizer)
- 1 camt esen vanilla
- 1 buku butter (i suggest farmcows)
- 1 3/4 cawan gula
- 6 telur (2 darinya buang putih)
- 1 1/2 cawan air (boleh tambah susu cair juga tapi jgn lbh dr sukatan ni)
Cara
- pukul gula dan butter hingga kembang
- masuk telur sebiji sebiji (i tengok kat martha stewart)
- ayak tepung, koko dan nescafe
- masuk semua bahan ayak ni dlm adunan
- campur air kacau lagi (jgn lama sgt) , bakar 45 mins @ 150 celcius
*** topping
boleh pakai hersheys je
atau
panaskan 1 cawan minyak masak, masuk susu pekat secukupnya bersama serbuk koko dan kacau hingga pekat
No comments:
Post a Comment